Steuren sleuren

Belugasteur Steuren sleuren

Autor Thomas Sintobin viste im Jahr 2019 2 Wochen vor dem Angelabenteuer

Ich habe keine Ahnung, was ich tun soll, um zu sehen, was ich tun soll. En ik ben niet dol op zelfhaaksystemen en ik heb niet genoeg tijd voor meerdaagse sessies. En ik heb een bloedhekel aan bergen materiaal die ik moet versleuren. Ik lijk de moppersmurf wel…. En toch beleefde ik afgelopen graboen iets fantastische tijdens een meerdaagse sessie statisch vissen op een betaalwater-in-wording. Vissend vanuit een tentje, traf Boltrigs. En met een hoop spullen bij me waarvoor ik drie keer heen en weer moest naar de auto.

Das Wasser hat eine große Zeer in Enschede hinterlassen, Angelabenteuer. Al jarenlang werd here grond won, en op natuurlijke wijze was er een mooi bestand aan vooral baars, snoekbaars en snoek ontstaan. De zandwinning kon echter niet eeuwig door blijven gaan en de eigenaar vond het wel een interessante idee om dit water om te toveren tot een vissersparadijs nadat deze werkzaamheden zouden worden stopgezet. Daarom begon hij al vele jaren geleden viskwekerijen af ​​te schuimen op zoek naar grote vissen. En als ik zeg grote vissen, dan bedoel ik ook echt grote vissen: Karpfen van 15 kg, reusachtige Welsen verschiedene steursoorten die op kousenvoeten boven de twee meter gaan…

In de lente van 2019 kreeg ik de uitnodiging om twee weekenden te komen vissen traf een cameraploeg van de Belgische zender PlattelandsTV, die een programma over visvangst hebben. Ik zette al mijn vooroordelen opzij en besloot de uitnodiging te aanvaarden. Het was dan ook een unieke kans: het Wasser zou immers pas im April 2020 opengaan voor het grote publiek…

Met grote meervallen hatte ik natuurlijk wel al behoorlijk wat ervaring, maar ik hatte nog nooit een steur gevangen en ik war nog niet echt vertrouwd traf het vissen met pellets en grote vismeel Karper Boilies. Eine Bestellung Fischgasthof, en een lang gesprek traf Rick später, wist ik al veel beter hoe een en ander in zijn werk ging. Grote voorgeboorde heilbotpellets moest ik hebben, die met een ingenieus pinnetjessysteem op de hair bevestigd werden.

Het haakaas werd ingepakt in een soort van plastik gaas zodat het niet kon opzwellen en daardoor veel langer intakt bleef. Op de spoelen van mijn molens - Shimano Ultegra 14000 XTD - zette Richard 350 meter 25/00 gevlochten lijn, en de hi-tech ogende montagen kon ik gewoon kant en klaar uit de rekken pakken… Hubschrauber, klappbare Rigs, steife Glieder …

Eerlijk is eerlijk: die zwei Wochenenden zijn voorbijgevlogen en ik heb met volle teugen genoten. Ik heb op alle mogelijke manieren gevist. Vanuit de Bauchboot op meerval natuurlijk, traf wormen en kwakhout en traf Softbaits. Al snel bleek dat die beesten hier echte nachtazers waren, zodat ik pas in de schemer het Wasser op ging om rond te tuffen tot ik een grote vis hatte gevangen von tot de accu van mijn elektromotor leeg war.

Twee halve nachten hebel mich vijf meervallen op, traf als grootste een bizar sterke vis van 199 cm.

Ik war oprecht blij dat ik een Float Plus onder ich hatte hangen wollen dat beest war riesiger van plan om mij te laten waterkieën.


Twee van de vijf vissen waren Albinos! Die Bijvangsten waren gerade noch versmaden: ik ving niet alleen een paar mooie snoekbaarzen tot rond de 75 cm, maar ook een heuse belugasteur!

Wahrscheinlich war das allererste Beluga-Steurer, der den Wagen verlassen hatte, ein Bellyboat.

Vismaat Maikel haakte er ook eentje maar helaas schoot die tijdens de dril los. Als ik het rondvaren traf de bauchboot moe war, legde ik mijn statische hengels uit op beetverklikkers, zodat ik zalig kon pitten in afwachting van de Dingen die Komen. Grappig genoeg kregen wir sind geen enkele Rüben: de vissen respekteerden onze nachtrust. In de vroege ochtend en in de namiddag kwamen ze echt wel op bezoek… De grootste statisch gevangen meerval war voor mijn maatje Bart en mat 180 cm.

De grootste steur betrof een diamantsteur van net geen anderhalve meter en viel voor mijn hengels. Rickys Pellet Truukje Bleek Heel Erg Goed Te Werken!

Eigenlijk ist der hele Setup Briljant. Om de 4 uur von na elke aanbeet gooiden wij een Kilogramm Pellets rond de haak. sterben Coppens Riesen Heilbutt Pellets 28mm gewesen onder Wasser eerst Woche en verbrokkelen dan, terwijl de haak Pellet intakt blijft. Dat betekent dat je haakaas temidden een sterk geurend veld met brokjes vismeel pellets ligt te blinken - von staat te blinken als je een auftauchen verwendet.

Kleine visjes - en de plas zwemt echt vol voorn en blei - komen zich natuurlijk tegoeddoen aan al die brokjes, en hun bezige gedoe lokt dan de grote vissen aan. Last but not least traf heb ik er ook licht materiaal gevist op de vele baarzen en ruisvoorns die de oeverzones bevolkten. Ik ving talloze vissen met de vliegenhengel en nimfen, met poppertjes en propellorbaits aan de lichte spinhengel, en ook werpend met shadjes mocht ik de nodige baarzen optekenen.

Erfüllte die Laatste-Einrichtung, um zu erfahren, was zu tun war, was zu tun war, was zu tun war. In de oeverzone zag ik een grote beluga rondscharrelen. Mijn zware hengels lagen honderden meter verder en dus gooide ik zonder daar veel bij na te denken een baars shadje vlak voor de snoet van die vis. Hij pakte het kunstaas meteen, en toen ik aansloeg traf mijn 15-Gramm Spinnrute bleef hij doodleuk verder scharrelen: hij leek niet te beseffen dat hij gehaakt was! de dril duurde een eeuwigheid op dat veel te lichte materiaal - ik hatte geloof ik ongeveer 120 meter 10/00 Momoi op de spoel liggen -

Aber Visgoden hat mich getroffen und mir mein Foto mit diesem Steur gemacht…

Ben ik nu een Fan van Betaalwateren geworden? Zeker niet, daarvoor houd ik te veel van het gevoel van oneindigheid dat de grote rivieren in Nederland mij geven. Maar ik kan er nu wel de charme beter van inzien. Ich möchte wissen, ob es sich um ein Mitglied handelt, das sich in Kasachstan befindet, und ob es sich um ein wildes Beispiel handelt. Maar toch ben ik blij dat ik ze allebei heb mogen vangen en vasthouden. In het wild zou me dat in dit leven namelijk niet zijn gelukt…

Ik vond het eigenlijk wel lollig: als er een beetverklikker begann te krijsen wist je nooit helemaal Precies Wasser aan je haak zou hangen! overigens moet ik wel benadrukken dat je zelfs in deze plas je vissen niet zomaar voor niks kreeg: wir moesten am besten hart werken om iets fatsoenlijks gevangen te krijgen! Ook betaalwateren hebben hun geheimen en eisen het best van de visser voor ze zich prijsgeven… Samenvattend:

Thomas Sintobin

Eine Antwort geben

Die Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert * *